Lolobana lalaki manggihan hésé pikeun nungkulan hiji pamajikan jeung sababaraha barudak. Tapi, aya hiji lalaki di India anu ngabogaan kulawarga pikeun ukuran hiji battalion. Lamun ieu pamungkas diitung, Sion Chana geus tilu puluh-salapan istri, barudak jeung ti maranéhanana barudak tilu puluh-tilu incu. Sakabeh kulawarga resides babarengan di Sion Chana opat carita, saratus imah kamar, nu geus diwangun dina pasir nu Batwing désa dina kaayaan Mizoram di India. Lamun kuring ieu hiji politikus, kuring bakal jadi dina watesan gede jeung Mr. Chana, sakumaha anu loba sora jeung dina sababaraha kasus, unggal sora diitung. Paling politikus anu mikir kawas kuring geus jadi pisan friendly arah kulawarga.

Chana nyatakeun Agénsi France Presse, bari seated di imah, nu kulawarga jeung manéhna geus manéh gawena politikus anu bakal datang ka imah maranéhanana dina sababaraha poé kamari anu maranéhanana campaigning jeung nanya pikeun sora maranéhanana. Manéhna ditambahkeun nu salila pamilu di na city unggal sora teu cacah salaku margins pikeun meunangna pisan heureut. Lantaran kitu na ratus ditambah milih ngajadikeun manéhna hiji babaturan deukeut penting. India pamilu anu dipiharep jadi pangbadagna latihan nu geus dicokot tempat dina démokrasi dina sajarah bumi ieu. Sadaya dina sagala, kira-kira juta jalma anu ngabogaan hak pikeun milih dina poé antara April jeung Méi. Tps jumlahna, anu nyetel sadaya sakuliah nagara jeung nyandak kasar jumlahna kira-kira dua belas juta urang ka beroperasi tps. Sanajan kitu, dina jauh state of Mizoram di kalér-wétan, Chana anu timer diproklamasikeun sirah tina sacara dunya panggedena kulawarga nyaeta kingmaker di wewengkon. Whichever arah manéhna pilih, nya sakabeh kulawarga kieu, jeung kulawarga ukuran ieu biasana mana dina arah nu maranéhanana hayang pikeun meunang. Kaayaan, nu ngabogaan populasi, pamilih layak kaluar. juta warga mimiti sora dina jumaah. Mr. Chana jeung clan-na ngandung leuwih ti anggota nu kaluar tina eta. Chana sarikat nu iraha wae kulawarga mana ka milih, maranéhanana kabéh sora nu sarua calon. Ieu ngandung harti yén hiji calon geus dikonfirmasi aneh sora ngan ti hiji kulawarga, sakumaha nyatakeun ku salah sahiji Chana loba istri. alm Chana dirina ogé pamingpin agama ngabantah nu ngandung kira-kira anggota jeung distributes na waktu sarua di antarana nya kulawarga, kalawan nyata, hayang hiji hal di mulang pikeun ngarojong. Chana, anu sakali nikah sapuluh awewe dina taun anu sarua, nyatakeun yén sagala manéhna hayang anu good governance di na wewengkon jeung well-mahluk of state-na. Manéhna ogé nyatakeun yén manéhna teu hayang nu mana wae pribadi ni ‘mat atawa ni’ mat keur kulawargana ti nu politikus. Chana manéhna ngarasa pisan lucky man pikeun mahluk nikah ka tilu puluh-salapan awewe jeung jadi kapala panggedena di dunya kulawarga

About