Poé dunya tina basa arab (WALD), ogé dipikawanoh dina ngaran Poé Bangsa arab, ieu sohor unggal taun dina hiji dalapan décembres. Poé dunya tina basa arab anu sohor di sakuliah dunya minangka sarana pikeun ngamajukeun budaya pamahaman jeung ngarojong dialog antara jalma anu nyarita basa anu béda. Organisasi jeung pamaréntah tahan kajadian budaya nu showcase sajarah jeung richness tina basa sunda. Seminar jeung konferensi nyorot kamajuan ayeuna dina basa arab sastra ngaliwatan konferensi sarta bengkel panulis jeung arab penyair.

Arab mangrupa basa anu beunghar sajarah jeung anu diucapkeun ku deukeut ka hiji, lima milyar jalma di dunya, jeung dina dua-dua Nagara anggota UNESCO. Poé dunya tina basa arab sadar ieu, jeung sadar kontribusi ti basa dina promosi tumbu antara budaya beda jeung di development of science, kedokteran, matematika jeung sastra ngaliwatan umur.

Tanggal Poé dunya tina basa arab, hartina poé ti nu arab jadi kagenep basa resmi pbb

Séjén basa resmi PBB anu perancis, inggris, rusia, spanyol jeung cina.

Dianggap ku loba jadi anu pangalusna pamuter baskét sadaya waktu, Michael Jordan, budi boga

About