Salah sahiji kasalahan nu paling umum nu urang nyieun ayeuna di anggap yén jalma ti hiji bagian dunya sadaya nangkeup agama sarua atawa philosophies. Ku alatan éta, lamun néangan nasihat ngeunaan dating Arab awewe eta bakal pangalusna pikeun ngarti yén anjeun meureun ‘pikiran’ yen wanoja anu Muslim. Islam is a iman jeung Arab nyaeta budaya sunda. Aya anu lega beda antara dua sanajan maranéhanana geus loba titik simpang. Bobogohan an Arab awewe teu hal anu sarua salaku bobogohan awewe nu kulawarga embraces nu iman Islam. Lamun awéwé boh arab jeung Muslim, anjeun gaduh karya anjeun neukteuk kaluar pikeun anjeun lamun anjeun keur teu percaya. Sanajan keur di arab jeung keur Muslim anu teu hiji jeung anu sarua, aya hiji deal gede tumpang tindih dina pintonan maranéhanana dina nikah jeung bobogohan. Tega dina pikiran nu aya kasarna hiji jeung hiji satengah milyar mu min di Muslim iman bari aya sabenerna Arab ngan bisa wilanganana di ratusan juta. Sanajan Arab awewe teu bisa jadi nu mana wae nu iman, nu pamaréntah utamana Muslim. Ieu sorangan nyata impacts cara Arab awewe reared. Lamun hiji awewe anu asli tina salah sahiji Arab sarikat, anjeun bisa bet manéhna bakal geus sheltered bari ngembang nepi. Modesty perdana pentingna ka Arab jeung segregation vital. Awewe ngora nu teu sacara umum bisa ditempo di pausahaan lalaki unchaperoned jeung cukup mindeng pertikahan maranéhanana anu masih disusun pikeun eta. Ieu téh henteu salawasna kasus Arab nu hirup di dunya Kulon salaku kulawarga di dieu meureun geus assimilated kana budaya urang ka extent sababaraha. Tapi, awewe Arab bakal tetep kudu dirawat jeung leuwih hormat ti counterparts kulon mun anjeun kungsi ngaharepkeun pikeun nyieun hubungan ieu karya. Lamun hiji awewe anu hiji anggota Islam jeung kulawarga nya anu taat mangka eta bakal ampir teu mungkin keur hiji kapir (non-agamawan) kudu dibales idin pikeun date nya. Headline anyar geus nembongkeun yen aya nu geus a great deal of tegangan antara Islam Arab kulawarga hirup di jawa Barat tapi masih kénéh nyekel kuat pikeun iman maranéhanana. Islam awewe teu diidinan ka milih maranéhanana kaping jeung lalaki kudu ménta idin ti bapana, adi kokolot atawa kokolot jalu anggota kulawarga saméméh bobogohan awewe. Komo, ngan cara ka tanggal hiji awewe ti tradisional kulawarga Muslim nu bakal jadi dina bulit. Ieu kungsi hiji hal anu alus jeung kudu dihindari kajaba kuat beungkeut bentuk ti pisan mimiti pasamoan. Anjeun bisa lumayan loba gauge naha atawa teu aya hiji awewe anu ti hiji ketat Islam kulawarga lamun manéhna maké hajib (sirah nutupan) atawa niqab (nyanghareupan jilbab). Sabab angka nu gede ngarupakeun Islam awewe teu hadir paguron luhur di jawa Barat anjeun bakal interaksi jeung eta tah eta imperatif pikeun bisa discern lamun kulawarga nya bakal nyokot ngalanggar nya bobogohan non-percaya. Hal pisan kahiji anjeun kudu ngarti ngeunaan dating an Arab awéwé nyaéta yén manéhna bakal dipikaresep paménta a deal gede leuwih hormat nya ti counterparts Kulon. Sedengkeun sesa dunya ieu fokus dina awewe lib, Arab bangsa-bangsa anu immersed dina tradisional Arab Islam nilai jeung adat istiadat. Hiji hal nu anjeun bakal aya bewara nyaeta Arab awewe leuwih gampang defer ka jalu dominan sanajan maranéhanana paménta anjeun hormat. Lamun ku sababaraha leutik mujijat anjeun diidinan ka tanggal hiji ultra-konservatif Muslim Arab awewe mangka anjeun bakal kudu sasuai jeung conventions. Hiji hal nu bakal bener banding ka Arab keur listened ka. Awewe anu biasa keur didominasi bakal soften lamun a man nilai pamadegan maranéhanana. Sanggeus geus diangkat di hiji jalu didominasi masarakat maranéhanana baris pasti jadi flattered ku manusa anu sabenerna listens ka pamadegan maranéhanana jeung daék meta dina maranéhanana hayang jeung kahayang. Di Kulon, urang geus kasulitan jeung konsép ieu sabab awewe geus bebas pikeun waktu anu pohara lila. Ieu teu kasus nu bener dina basa arab, budaya jeung sugan salah sahiji surest cara pikeun meunang eta leuwih. Komo lamun wanoja anjeun hoyong pikeun date anu henteu Muslim, anjeun bakal tetep hayang ka earn respect of kulawarga nya. Hal anu penting pikeun nyadar yén maranéhanana anu immersed dina budaya béda jeung anjeun bakal nangtung kasempetan leuwih hadé jeung nya upami anjeun gaduh kahiji miboga ajen bapana atawa nu sejenna lalaki tanggung jawab care nya. Nanya bapa idin ka tanggal putri-na, komo lamun manéhna geus sawawa. Tapi, jadi disusun pikeun nampik jadi kahiji kalina anjeun nanya. Dina titik ieu bakal jadi hal awon anjeun bisa ngalakukeun malire kahayang maranéhanana. Kasabaran anu kahadean a jeung hal nu bakal datang dina gunana lamun keur bobogohan awewe Arab. Nyokot waktu pikeun mintonkeun nya karsa anjeun aya menak komo lamun anjeun teu néangan hubungan jangka panjang di kahiji. Chances anu manéhna téh. Fokus kalolobaan Arab kulawarga pikeun ngangkat putri maranéhanana jadi alus istri. Ieu bisa sigana kolot ka kami, tapi ka jalma séjén budaya ieu téh hiji cara hirup. Terus di pikiran nu bobogohan an Arab awewe anu ogé an ardent Muslim baris hadir badag halangan pikeun nungkulan. Teu ngan bakal awéwé paling dipikaresep jadi dilabélan salaku an outcast tapi anjeun bakal ditempo salaku musuh ogé. Tangtu, teu sakabeh Arab awewe Muslim jadi maranehna bakal teu sadaya kudu diatur ku sarua ketat kode etik. Sanajan kitu, budaya maranéhanana ekstrim pentingna jeung anjeun kudu hormat nu sakabehna waragad. Nasehat pangalusna dina dating Arab awewe bakal ngarti maranéhanana kuat rasa kulawarga jeung nilai. Lamun anjeun teu bisa hormat éta, mangka pangalusna pikeun lengket jeung awewe ti anjeun sorangan budaya. Oge, jeung urang kulon awewe anu mindeng dianggap minangka ‘hargana blond anu*res’ jeung ‘satengah taranjang kapir ku sababaraha tangtu golongan agama teu kudu kasabaran jeung hormat, hanjakalna Lain hal guy keur dominan (teu teuing dominan) jeung hormat naon unggal hubungan perlu. No, maranéhanana geus teu diangkat jadi istri alus, kajaba eta hiji kulawarga anu henteu percaya dina atikan. Gantina maranéhanana geus ngan sheltered sabab teu hayang eta jadi dianggap salaku gampang atawa boga multiple hartina hubungan. Hiji nasehat nu paling kulon guys nu teu dipaké pikeun, KURANG noel — éta hiji hal maranéhanana geus teu biasa sarta nembongkeun yen anjeun niat nyaéta pikeun make nya. Komo lamun ngomong ka kolotna teu mean toél nya. Leutik kontak fisik bisa jadi oke tapi nyokot waktos anjeun.

DONT ngomong, lamun teu tanggal kuring, anjeun bakal mungkas nepi sorangan. Sabab maranehna teu jeung nu teu fool saha. Katilu jeung ieu téh penting, komo teu mertimbangkeun keur jeung nya atawa wasting waktu nya, lamun anjeun teu daék narima nya gaya hirup (Aya manéhna moal ngarobah pintonan nya pikeun anjeun atawa saha bae) paling, tapi teu sakabeh di antarana, nu dipikawanoh boga karakter kuat. Anjeun narima budaya jeung agama mangrupa hal anu ditempo salaku hormat jeung pamahaman (plus anjeun bener kudu care asih ka ngalakukeun nu). Aku an Arab girl, anu diangkat ku cukup agama kolot. Tapi, kuring teu boga pikiran sarua susunan salaku eta. Kuring kakara bakal nambahkeun kana naon nu ku anjeun ceuk nu loba ngora urang Arab condong jadi beda-beda ti kolotna, jeung surly hoyong tanggal asing. Tangtu, hormat, keur dibikeun sababaraha waktu ka mikir ngeunaan eta (aya gawena) anu bener penting. Jeung btw, nu loba mah ‘hijab’ babaturan nu bener kabuka-dipikiran ngeunaan dating asing, tapi, saperti Arab awewe, maranehna meureun kungsi bakal ngamimitian hiji move jeung bakal ngadagoan anjeun pikeun ngalakukeun pindah. Eta mimiti oge, tapi tuluy jadi kaleuleuwihan jeung rengse rada dismissively. Mah, ieu néangan hiji wawasan leuwih gede. Hatur nuhun, kumaha oge, pikeun alamat topik. Lutz hak Cipta hidayah Kaséhatan.

Sadaya hak ditangtayungan

BANTAHAN: Ku percetakan, ngundeur, atawa maké anjeun satuju ka urang pinuh watesan

About