Jumlah rusia awewe anu hayang balik mancanagara di ngan genep bulan geus ngaronjat hiji jeung hiji satengah kali di Rusia. Jeung cara paling dipercaya jeung paling gampang cara pikeun hiji awewe rusia pikeun emigrate sok tetep nikah jeung asing manusa. Di Rusia, ukur terus dijieun dina jumlah Rusia anu hayang emigrate. Nurutkeun rupa studi anu dipigawé leuwih sapuluh taun katukang, ieu tokoh ieu dina rata-rata dua. Jeung ayeuna, survey geus dipedar dina panalungtikan anu dilakukeun ku agénsi ROMIR: tétéla yén teu hiji jalma kaluar ti lima, ngimpi ninggalkeun Rusia (saperti ieu kasus usum panas ieu, contona) tapi hiji-katilu (tilu-hiji). Jeung di antara nu ngora hiji dalapan-dua-opat taun, hiji dina dua, ngimpi bade luar negeri (opat dalapan). Dina hubungan ka tempat tinggal permanén, nu prioritas geus robah jadi rada: ngan nu katilu jalma anu hayang ngarobah kabangsaan maranéhanana hayang pikeun pindah ka Éropa (tujuh taun ka tukang, lima, ieu néangan aya sia). Popularitas Amérika Sarikat ogé geus turun dua tilu nepi ka salapan. Tapi jumlah jalma anu geus siap pikeun ninggalkeun pikeun nagara wétan jeung Asia, Amérika Kidul, Australia jeung komo China naek. Dina hiji kecap, di mana bae oge, di mana rusia nu teu. Salila ieu, ahli sosiologi geus dimimitian ngobrol ngeunaan awal anyar, hiji gelombang émigrasi — saperti jalma ngawengku Rusia dina awal salapan taun. Mangka, mangsa nu bakal datang tina ex-USSR seemed jadi pohara kabur keur loba jelema. Jeung ayeuna, jujur, nu ngumbara ieu teu ngaronjat. Di antara awewe ti Rusia anu hayang balik leuwih ti jalma anu teu boga kulawarga jeung anu tunggal. Jeung kanyataan ieu greatly simplifies kaayaan — anjeun nyaho, salah sahiji cara nu pang populerna di emigrating ieu, jeung sésa-sésa, nikah jeung asing salaki. Di handap ieu mangrupakeun paling éndah katresna nu bisa ngabentuk tulang tonggong inti gelombang anyar tempo surat al-baqarah, kontras jeung salapan taun: tuluy, ieu utamana étnis Germans jeung urang Yahudi anu kenca Rusia. Urang geus ditanya diri urang sorangan sual naon nu awaits nu geulis rusia brides di nagara deungeun. Dina layar televisi, urang ngobrol ngeunaan teu»musibah fools rusia,»sabab nu biasana disebut, nu barudak diculik ku ex-salaki atawa guardianship otoritas asing. Tapi, statistik nunjukkeun yen fools nu rusia teu jadi boloho, dina kanyataan. Nurutkeun Irina Murayama, kapala pendaptaran kantor Moscow, awewe di Moscow, nikah jeung asing nu cerai opat kali kurang sering ti maranéhanana countrymen. Hakim pikeun diri: unggal taun, unum awewe di Moscow anu nikah jeung warga asing. Tapi, di antara pertikahan ieu awewe jeung kawarganagaraan asing dina diitung dua, lima cerai. Saperti dina taun saméméhna, popularitas Moscow anu utamana sensitip di Turki. Tuluy datang lalaki Jerman, Israel, Amérika Sarikat, Inggris, Italia jeung Perancis. Hayu urang ngamimitian jeung Turki. Di dieu, hiji teu bisa ngajawab kanyataan yén éta téh ku cinta. Kawas rusia awewe anu intermarry jeung basa inggris atanapi Amerika, anjeun pasti teu bisa nuduh rusia gadis pikeun meunangkeun nikah ku interest finansial jeung manusa turki. Cukup pikeun sabalikna. Ieu turki lalaki anu leuwih mindeng antara handap sosial kelas: lalaki miskin, jumlah karyawan jeung shopkeepers di wisata toko. Ieu téh leuwih gampang eta pikeun familiarize diri jeung bulan awewe rusia alatan maranéhanana pangaweruh tina basa rusia. Boga salaki leuwih terhormat, perlu indit dina séjén nagara islam, Saudi Arabia atawa Uni Émirat Arab, tapi aya anjeun kudu nyaho basa inggris pikeun meunangkeun nyaho. Jeung hubungan urang rusia awewe jeung basa, sakumaha anjeun terang, anu tapis. Di Rusia, a stereotype anu nyebar, nurutkeun nu geus salaki muslim teu mere kabebasan gerak ka awewe maranéhanana. Sanajan kitu, dina kanyataan, Islam ngalawan asing istri téh agama nu paling toleran. A man muslim anu diidinan nikah wanoja nu mana wae kabangsaan, ku kituna bisa jadi muslim, kristen atawa yahudi (opat agama, hal ieu dilarang nikah, pikeun alesan naon wae, ngan jeung bikang budha). Sacara jelas, a awewe muslim teu meunang nikah muslim. Dina kasus asing istri, islam hukum nu pisan liberal: hiji awewe rusia bisa narima islam, tapi manéhna bisa teu narima eta. Tapi, barudak kulawarga saperti kudu dididik ku umat islam. A awewe rusia anu marries a Turk atawa Arab kudu siap dina acara cerai, ninggalkeun nya barudak balik jeung salakina, persis sabab manéhna sorangan teu bisa ngangkat eta ku muslim, salaku hukum merlukeun. Ieu sugan nu aral utama saperti pertikahan pikeun rusia awewe. Tapi di antara mangpaat, aya nyaéta kanyataan yén, lamun perlu, geus loba nu leuwih gampang pikeun mawa deui nya ka barudak Turki, salaku hiji nagara saperti Finlandia. Leuwih ti éta, salaku dina sabalikna tina medali, nu nyebutkeun, hubungan Garéja orthodox ka pertikahan jeung agama séjén: saperti pertikahan anu dilarang nurutkeun clutches tina Gareja. Sanes nu ortodoks awewe atawa lalaki ortodoks bisa jadi teu jadi kawin di gereja jeung jalma anu geus teu geus dibaptis dina garéja ortodoks, nu hartina saperti union ti point of view tina Garéja orthodox rusia bakal haram. Babaturan kuring, lamun manéhna datang ka gareja pikeun neangan nasehat ti nu ortodoks imam, narima reply di handap ieu: ‘Eta nepi ka anjeun pikeun mutuskeun nu leuwih penting ka anjeun — Allah atawa anjeun fiance muslim.’ Tapi a man muslim bisa kalayan gampang nikah pamajikan ortodoks di masjid. Ku jalan kitu, nurutkeun statistik, pertikahan ortodoks awewe jeung muslim anu pohara stabil. Nurutkeun Elmira, kapala kantor pendaptaran pamaréntah républik Tatarstan, jumlah interethnic pertikahan ieu ngaronjatkeun di républik (maranéhanana ngagambarkeun jumlah total tina pertikahan di Tatarstan unggal taun). Jeung lalaki Tatar cerai dua kali kurang mindeng lamun maranehna kawin jeung awewe rusia nu Tatars jeung Tatars jeung Rusia jeung Rusia. Pertikahan awewe di Moscow jeung Israél nu antara luhur tilu di antara pertikahan jeung lalaki asing. Sadaya ieu alatan Israel ieu dianggap jeung masih dianggap salaku salah sahiji anu pang praktis ti point of view tina Rusia. Padahal, dina sababaraha kota di Israil, dulur speaks sacara éksklusif di rusia. Rusia awewe teu discouraged, teu ku kanyataan yén leuwih sawatara warsih pamungkas di Israel, sagalana geus ngaronjat dina harga. Sababaraha»Israél»utamana licik komo datang ka méakkeun usum tiis di Rusia jeung leuwih maranéhanana dipikacinta. Dina pangaruh, Israel anu sacara geografis aya di tengah nagara arab jeung dina jenis blokade, nu ngajadikeun eta hésé pikeun ékspor gas. Salaku hasilna, harga gas (panas) anu sangar dear dina waktu usum tiis. Yahudi dilarang intermarriage jeung non-yahudi, jeung utamana masalah lalaki (yahudi, salaku urang nyaho, ieu dikirimkeun ku ibu). Tapi, hukum yahudi iman pikeun loba urang yahudi nu hirup di Rusia, anu teu kaeusi ka hurup: jumlah agama yahudi di Rusia, nurutkeun rupa-rupa ngira-ngira, ti dua ka lima. Ku jalan kitu, pasamoan parlemén Komisi dina Alice jeung integrasi imigran ka Israel, diayakeun sababaraha bulan ka tukang, ieu devoted ka masalah migran. Salila rapat, nu statistik geus ngumumkeun, nurutkeun nu leuwih jeung leuwih tempo surat al-baqarah ti CIS ninggalkeun Israel (pikeun balik ka Rusia). Salah sahiji alesan utama nyaeta panolakan of rabbinate State resmi ngakuan salaku Yahudi di katuhu sorangan jeung konsékuansi tina eta. Ieu dicatet salila rapat nu salah sahiji alesan nu maksa rusia ninggalkeun Israel nyaéta kamiskinan jeung hese kaayaan hirup. Ieu naon loba warga rusia pikeun nulis ngeunaan salah sahiji portals yahudi. ‘Ku kituna, dina awal, urang geus ditarima salaku yahudi jeung diidinan ninggalkeun, tapi lamun urang meunang di dieu, ieu geura-giru mutuskeun yén urang teu yahudi, nurutkeun galur tina founding urang. Naha urang teu geura-giru ka nu urang teu bakal jadi Yahudi. Jeung naha urang geus di-maranehna ti kenca, terus we anu ditugaskeun korsi bener ngahinakeun salaku ‘goy’. Maranéhanana diperlukeun urang dina bentuk leungeun-digawekeun di dieu, atawa naon.»Teluh Sonia.

Jujur, kuring teu kungsi hayang datang ka dieu jeung nepi ka ahir ieu mah hoping maranehna bakal nolak urang visa. Tapi teu, maranéhanana geus henteu dipigawé kitu. Jeung ieu téh pikeun unum taun kami salamet di dieu di Israel. Kuring ninggalkeun kulawarga kuring, pakasaban mah, apartemen mah, babaturan mah.

Nu naon kuring meunang

Kuring boga babaturan, kuring geus taya sahijieun pikeun ngobrol, jeung salaki kuring ieu di karya sadaya waktu, kuring sono sim kuring ka tugas, kuring ngarasa kawas décembriste», nyerat Antalya. Pertikahan jeung Australia, komo teu asup ka luhur sapuluh.

Jeung nu ieu musibah

Sababaraha urang nyaho yén Australia nyaéta salah sahiji ti saeutik christian nagara mana jumlah lalaki téh loba nu leuwih luhur ti nu ti awewe (saperti benefit sacara umum ciri nagara muslim jeung China). Pamaréntah australia geus komo prescribed di tingkat législatif prosedur pikeun narik awewe ti séjén nagara poorer (kaasup awewe asian jeung awewe rusia). Anyar pamajikan kudu hirup jeung salakina salila dua taun, nu satutasna manéhna meunang diturutan tinggal. Australia panerapan geus pinuh dina sisi awéwé, jeung ogé hiji plus gedé. Eta di Australia nu rusia awewe mindeng bisa ngadawa salaki maranéhanana pikeun ménta hiji mancén nu penting. Jang ngalampahkeun ieu, contona, kantun dibewarakeun ka pulisi kekerasan nu tina salaki. Ieu paradox a: Rusia dianggap salaku hiji nagara miskin, jeung daya anak, jeung Australia jeung sababaraha shrubs jeung gurun nyaéta hiji nagara beunghar.»Lamun salaki anjeun beda kabangsaan, eta strengthens sumber anjeun sorangan, eta enriches anjeun, expands anjeun kasempetan, jeung barudak anjeun bakal tumuwuh nepi di hiji lingkungan atikan beunghar, maranehna nyaho dua basa, dua budaya. Salaku aturan umum, barudak ieu bicultural leuwih stabil di pausahaan, maranéhanana nyaho kumaha pikeun leuwih alus adaptasi jeung dina lingkungan anu béda. ‘

About