Urang ulah sok nyadar yén urang bisa telenges jeung kecap, atawa jadi telenges ngalawan diri. Prosés nonviolent komunikasi (NVC) dimaksudkeun pikeun matuh sagala bentuk kahirupan. Nya eta pikeun mawa diri jeung lianna teu meta ngaliwatan sieun ku hukuman, interest tina ganjaran atawa kasalahan, tapi ti niat pikeun ngarti jeung minuhan kaperluan dulur. Urang bisa nyoba jadi appreciative ieu friendly komunikasi salaku loba nu jéntré salila konflik: naon atuh maksudna pikeun jadi disambungkeun jeung kuring jeung jeung anu séjénna jeung nu kami aya dina konflik pikeun urang pikeun nyieun kahirupan leuwih geulis. Conto: Lamun anjeun kudu meuntas jalan tanpa nempo, kuring sieun jeung kuring kudu ngurus sorangan. Kuring nanya t-eureun unggal waktu di pameuntasan pedestrian jeung kasampak katuhu tuluy ka kenca saméméh nyebrang. Kadali prosés Komunikasi Non-Telenges merlukeun hulu karya dina kosa kata of parasaan jeung kaperluan, kitu ogé kamampuhan pikeun mikawanoh hiji talatah nu ngabogaan talatah nu expresses kudu. Print daptar parasaan jeung neukteuk kaluar dina bentuk daun tangkal (rasa pakait jeung lambaran) dua tangkal ngagambarkeun manusa: kahiji lamun perlu wareg, nu kadua lamun perlu teu keur papanggih. Anjeun bisa nulis dina kalapa kahiji»Lamun mah perlu papanggih»jeung dina kalapa kadua»Lamun kaperluan mah teu keur papanggih». Nerangkeun yén sadaya parasaan ngawula ka ngageter dina kaperluan: parasaan pikaresepeun dina kaitannana perlu wareg, jeung parasaan pikaresepeun ngeunaan kaperluan unmet (anjeun bisa ménta barudak patarosan:»Kumaha anjeun ngarasa lamun anjeun kudu dahar geus wareg.

Nyokot lambar sakaligus: maca rarasaan yen anu ditulis dina eta, kalibet sawala dina ieu rasa, nu meniru, pikeun nujul ka kaayaan nu rarasaan ieu ngalaman. Sakali karya ieu dina kosa kata dipigawé, mutuskeun babarengan lamun rarasaan ieu ngalaman: lamun kudu puas, atawa lamun kudu unsatisfied. Naon conto dina jaman baheula, atawa ditempo maén dina hiji carita. Gumantung dina response, nempelkeun daun dina cabang tangkal kahiji, dina cabang kadua tangkal. Ngidinan barudak pikeun ngahias, ngawarnaan, ngaluyukeun lembar (contona, warna bisa ditugaskeun ka émosi pikaresepeun jeung nu séjénna jeung émosi pikaresepeun terus nguraikeun warna ieu nurutkeun inténsitas rarasaan). Ieu kaulinan saeutik pikeun ngaidentipikasi sababaraha kaperluan urang, ka assess extent ka nu ieu nu wareg, jeung ka ningali kumaha eupan unfulfilled perlu. Kuring nyarankeun anjeun pikeun ngundeur peta perlu dihasilkeun ti Komunikasi Non-Telenges (sababaraha kaperluan dasar nu ngajalankeun urang sadaya): kartu perlu game CNV bisa ulin game ieu sorangan atawa jeung batur, jeung ngagambar salaku loba nu kartu anjeun hoyong. Barudak (ti genep taun) ogé dewasa bisa ulin: barudak bisa jadi kudu explanations jeung conto netelakeun harti nu tangtu perlu. Urang kudu ngaku urang unmet kaperluan komunikasi JEUNG batur, teu NGALAWAN nu séjén: judgments, kritikna, diagnoses jeung tafsir dina séjén, sagala ungkapan diverted ti kaperluan urang. — Marshall Rosenberg Komunikasi jeung komunikasi non-telenges merlukeun urang pikeun manggihan nu kudu unmet nu hides balik unggal urang judgements, sabab kabutuhan hirup néangan babasan. Ti moment urang nyarita kaperluan maranéhanana tinimbang wrongs batur, eta jadi loba nu leuwih gampang pikeun manggihan cara pikeun nyugemakeun dulur. — Marshall Rosenberg, Urang bisa ngalatih diri urang sorangan, kawas game a, nyoba nebak kaperluan ka asal talatah nu mana waé. Ieu kamampuh pikeun discern kaperluan batur anu cangkuang pentingna dina resolusi konflik: Unggal talatah, mandang anak eusi atawa wangun, nyaeta ekspresi kudu. — Marshall Rosenberg game Ieu dipangaruhan ti buku Kolot hormat kids hormat Geus Hart jeung Victoria Kindle Hodson. Unggal pamilon bakal ceuli hiji jackal jeung jerapah (ka dicitak dina buku disebutkeun, meuli cv atawa putting leungeun dina congcot pikeun jerapah jeung fists-na clenched pikeun jackal) fasilitator (preferably hiji sawawa anu sadar NVC) bakal diangkat jeung bakal ngécéskeun opat cara pikeun ngadéngé talatah nurutkeun Komunikasi Non-Telenges (NVC): fasilitator méré conto basa jackal jeung jerapah jeung pamilon kudu nunda maranéhanana ceuli pikeun ngagambarkeun basa anu dipaké. Contona: sakali tour ieu geus réngsé, fasilitator distributes ceuli hiji jackal ka hiji jalma jeung ceuli tina hiji jackal pikeun nu sejen. Unggal di turn maranéhanana, pamilon séjén nyarita hésé talatah ngadangu (a judgment, kritik, reproach, dina basa jackal). Jalmi anu ageman ceuli jackal responds kahiji jeung ceuli ngancik di arah nu sejen, terus jeung ceuli ngancik arah sorangan. Terus jalma anu ageman ceuli nu jerapah responds jeung ceuli ngancik di arah nu sejen, terus jeung ceuli ngancik arah sorangan. Hiji bisa dibayangkeun varian séjén: sadaya anggota maké ceuli giraffes, jeung kudu ngabales dina basa jerapah hiji talatah agrésif dibuka ku moderator anjeun bisa invent hiji dialog nu unggal speaker ageman beda ceuli (salah teu nyebut yen basa jackal jeung nu lain ngan dina basa jerapah) atawa invent hiji dialog nu unggal speaker mawa nu sarua ceuli (atawa jackal atawa jerapah) terus urang bisa ngabahas béda jeung hasil kacatet nurutkeun tipe basa anu dipaké. Ieu tilu kaulinan saeutik ngakibatkeun leutik (ti genep ka tujuh taun), jeung gede pikeun latihan NVC. Maranéhanana bisa ditawarkeun di kelas jeung di imah pikeun awaken barudak jeung rumaja komunikasi non-telenges, kulawarga atawa komo di bisnis. Balik salajengna, buku téh Indungna-friendly, friendly-anak (édisi La Découverte) nawarkeun loba kaulinan séjén pikeun latihan jeung barudak pikeun ngangkat kasadaran ngeunaan komunikasi non-telenges. Loka alus teuing mangpaat pisan keur mah tugas kapala Dinas Parenting.

Hatur nuhun pikeun sadaya gagasan ieu

Anjeun kudu mariksa jeung perancis association pikeun Komunikasi Non-Telenges. Upami teu kitu, aya citakan neukteuk kaluar dina buku nu kuring nyebut dina artikel. Nya eta mungkin cageur paku léngkah ieu jeung ngahaturanan hiji tempat di kelas atawa imah ieu rohangan pikeun klarifikasi naon anu lumangsung di as. Dewasa ogé barudak bisa pindah lamun maranehna ngarasa overwhelmed ku maranéhanana émosi kuat jeung maranehna kudu megatkeun pikeun difokuskeun émosi maranéhanana jeung kaperluan maranéhanana. Bébas: tilu kaulinan ka familiarize diri jeung Komunikasi, Teu Telenges di kulawarga

About